Verzending binnen 2-3 werkdagen
Retour binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €100,-

  Blog Yora: Voorbereiding op de zomer

  Wij genieten van de herfst.

  Wij genieten van de herfst. Boswandelingen, warme choco, nog meer boswandelingen en nog veel meer warme choco. Maar wat ook elk jaar op de planning staat, is het kiezen van een reisbestemming voor de zomer. Koen, mijn man, die houdt van de hitte. Ik daarentegen ben al aan het puffen bij 25 graden. Je begrijpt, een vakantiebestemming kiezen is niet makkelijk. Vorig jaar kwam er dan ook nog eens een baby bij en zagen we het niet zitten om ver te rijden met drie kinderen op de achterbank. (Goed voor mij wel, het uiterste zwoele zuiden werd zo een no-go ;-)) We gingen opzoek naar charmante stadjes, water, mooie natuur en rust en kwamen zo uit bij de westkust van Frankrijk.

  "Ik daarentegen ben al aan het puffen bij 25 graden"

  Yora @mevrouwdebelder

  Er liggen daar enkele pareltjes van eilanden. Wij kozen, na enkel lof gehoord te hebben, voor Ile de Ré. En echt waar, het is er wondermooi. Als je de brug (die brug vonden onze kinderen al een attractie op zich) van het vaste land naar het eiland oversteekt lijkt het wel of je in een ander land bent terechtgekomen. Wij houden van kamperen, ja ook met een baby, en verbleven een week op de Huttopia camping Hautes Sauvage. Een rustige natuurcamping, zonder zwembad, met onze tent op 20 meter van het strand. De zee zong ons elke avond in slaap. (Of de regen, die deed dat ook wel enkele avonden.) Want eerlijk is eerlijk, ik mag dan niet van te hoge temperaturen houden, het weer was er niet super.

  Gelukkig maakte de omgeving heel veel goed. We werden betoverd door de witte huisjes met hun kleurrijke bloemen aan de gevels. Door de gezellige stadjes en hun lekkere ijsjes. Door het rustieke strand en blauwe zee. Ile de Ré is een wandel – en fietsparadijs. In elk stadje zijn verschillende fietsverhuurwinkeltjes maar wij deden veel te voet.

  Foto van Wildwood swaddle doek Old Soul all-over print ogen offwhite 120 x 120 cm hangend

  De camping was heerlijk rustig. Er was niets te horen… of misschien enkel Toulouse dan, blijkbaar was juist die week het moment om twee tandjes door te krijgen. De eerste nacht sliep ik amper, ik lag op wacht om meteen mijn borst in haar mond te proppen zodat ze niet de hele camping zou wakker huilen. Maar toen de dichtste buurman de dag nadien vertelde dat ze sliepen met oordopjes en dus niets gehoord hadden, was ik al wat geruster. De camping was ideaal voor onze kindjes. Dicht bij het strand, een speeltuin en rustig straatjes waardoor zodat ze veilig met hun nieuwe vriendjes konden spelen. Er was elke dag wel een activiteit. De kinderen konden surfen, je kon uitleg krijgen bij de prachtige sterrenhemel boven de camping, en er was een goochelshow.

  Elke dag trokken we er op uit. We lieten de regen ons niet tegenhouden. We bezochten de grootste vuurtoren van het eiland, gingen windsurfers bewonderen, zwommen in de zee en kuierden elke dag wel op een ander marktje. Je kan er trouwens super lekkere verse vis vinden! Wij kochten er oesters, die zijn er super vers en super goedkoop. Odilon weigerde, Mathilda probeerde en gaf over, ik slurpte en kokhalsde, enkel Koen kreeg hem doorgeslikt. Geen succes dus maar wel hard gelachen! TIP. Neem zeker een visnetje mee (of koop er daar eentje) en ga zelf opzoek naar verschillende schaaldieren. Ideale activiteit voor de kindjes!

  Kortom. Ile de Ré, gij waart zo schoon. Wij komen terug.

  @mevrouwdebelder

  Vind Yora op Instagram

  Wij werken met:
  © Wildwood 2024
  • Nederlands